michalj: Poniższe posty wydzielone z wątka Clear "User List" at update rostster... ( option )
Michal prosciej bedzie po poslu..
. Sytuacja wyglada nastepujaco: Server Jabberd 2 (siec wewnetrzna lista uzytkownikow jest jasno ustaloana przez admina ) na nim jest roster dzieki niemu klient podczas polaczenia sie z serwerem dostaje liste uzytkownikow. Na serwerze jest zapisywana informacja ze klient ma pobrana liste. Ponowne podbraine listy nastepuje po usunieciu z bazy danych zawartosci tablicy active. OK w tedy klient PSI pobiera aktualna liste uzytkownikow jesli pojawiaja sie nowi w roster to ich oddaje jesli ktos zotal usuniety to nie jest on usowany z klienta PSI... tak to wyglada u mnie. Wiec jak zrobic aby podczas polaczenia z serwerem i uaktualniania rostera ( w ktorym znajduje sie aktualna lista uzytkownkow) rowniez klient PSI posiadal dokladne odwzorowanie tej listy ?
Przykladowo:
Psi posiada w liscie kontaktow natepujacych uzytkownikow:
1
2
3
Roster posiada natepujaca liste:
1
3
4
5
i teraz po pobraniu danych z rostera lista wyglada tka:
1
2
3
4
5
a powinna wygladac tak ( dokladnie tak jak roster na serverze czyli z klienta PSI powinien byc usuniety uzytkonik 2):
1
3
4
5
... mam nadizje ze teraz troche jasniej naswietlilem moj problem.
Michal prosciej bedzie po poslu..
. Sytuacja wyglada nastepujaco: Server Jabberd 2 (siec wewnetrzna lista uzytkownikow jest jasno ustaloana przez admina ) na nim jest roster dzieki niemu klient podczas polaczenia sie z serwerem dostaje liste uzytkownikow. Na serwerze jest zapisywana informacja ze klient ma pobrana liste. Ponowne podbraine listy nastepuje po usunieciu z bazy danych zawartosci tablicy active. OK w tedy klient PSI pobiera aktualna liste uzytkownikow jesli pojawiaja sie nowi w roster to ich oddaje jesli ktos zotal usuniety to nie jest on usowany z klienta PSI... tak to wyglada u mnie. Wiec jak zrobic aby podczas polaczenia z serwerem i uaktualniania rostera ( w ktorym znajduje sie aktualna lista uzytkownkow) rowniez klient PSI posiadal dokladne odwzorowanie tej listy ?Przykladowo:
Psi posiada w liscie kontaktow natepujacych uzytkownikow:
1
2
3
Roster posiada natepujaca liste:
1
3
4
5
i teraz po pobraniu danych z rostera lista wyglada tka:
1
2
3
4
5
a powinna wygladac tak ( dokladnie tak jak roster na serverze czyli z klienta PSI powinien byc usuniety uzytkonik 2):
1
3
4
5
... mam nadizje ze teraz troche jasniej naswietlilem moj problem.

bildos
Show profile
Link to this post